Konec Davida Černého

Tento článek bude opravdu velmi, velmi stručný. David černý dle mého názoru naprosto ztratil ksicht a už mu neuvěřím a ni nos mezi očima. Měl to dotáhnout do konce, poslat všechny k šípku, maximálně vrátit peníze, aby daňoví poplatníci nevřískali a byl by to frajer. Takhle je spíše k smíchu.

Napsáno a odvysíláno toho bylo o jeho díle v sídle evropské komise více než dost. Nebudu nosit dříví do lesa, chci jen vyjádřit svůj osobní pohled na věc.
Kdyby se D.Č. postavil před novináře a řekl, že jeho umělecký záměr byl od samého počátku takový, že svým počínám chtěl např. vyvolat nějakou diskusi nebo něco podobného a že se v podstatě jedná o "nastavené zrcadlo" a bla bla bla.. (umělci většinou takové věci říkají), že utržené peníze například daruje na charitu a poté odešel středem, uznale bych pokýval hlavou.

Ale že se kajícně bude omlouvat na všechny strany a bude při tom vypadat jako karikatura kavárenského povaleče, kterého právě opustila jeho nová přítelkyně (shodou okolností studentka francouzštiny), to bych od něj nečekal.

Argumenty o "mezinárodní ostudě" zde podle mého názoru neobstojí. Evropští státníci mají na starosti důležitější věci, než se starat o jakéhosi podivína z Prahy, který si dovolil svým výtvorem naštvat v několika zemích hrstku potentátů, po kterých za pár let neštěkne ani pes. A občanům oněch zemí už je to beztak úplně šuma fuk...

Autor: Lukáš Sedláček | čtvrtek 22.1.2009 17:10 | karma článku: 28,34 | přečteno: 3905x
  • Další články autora

Lukáš Sedláček

Lanka u Majkla

30.10.2009 v 14:52 | Karma: 10,66